sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Työ fiiliksiä...

Ensimmäinen työpäivä käsittämättömän jännittävää.. Paljo uutta asiaa Peräseinäjokiselle mettäpöllöölle.. Yksin kulkea metrolla ja yksin työskentely työpaikas mihinä kuuluu kolmia eri kieltä ja pitääs jotaki osata vastatakki.. Tuli peruskouluaika mielehen, jotta olis voinu englannin tunnilla teherä muutaki ku lennokkia..

Työpaikkani on samaa konseptia kuin Juulialla ja Niinalla. Vastaanotto työmaalla ERITTÄIN ystävällinen.. Mennessäni luokkatilaan eräs 2-vuotias nimeltään Leide tuli halaamaan ja sanoi hola.. Ei auttanu ku nauraa ja vastata ystävällisesti takaisin...

Työpaikallani on yli 30 lasta ja vanhimmat 2 vuotiaita. Lapset on jaettu 4 ryhmään ikänsä mukaasesti. Ryhmäkoko n. 12 lasta ja ryhmälle on yksi opettaja/ohjaaja. Itte työskentelen vanhimpien lasten kanssa, jotka ovat n. 2 vuotiaita..

Päivät alkaa käymällä läpi lasten kanssa mikä päivä on ja sitten lauletaan ja leikitään. Päiväni kostuu lähinnä täs vaihees nenien niistämisistä, kenkien ja sukkien takaisinlaittamisella ja halailulla ja pussailulla. Hellyyttä pisaa... :)

Ruokahuoneessa kaikki lapset syövät yhtä aikaa.. Isossa huoneessa on 32 syöttötuolia ja siitä sitten liukuhihnalla suu kerrallansa. Mun lisäksi on 2 tai 3 ohjaajaa. Syömisen kans ei kauaa vitkastella, en oo koskaa nähäny kun kolmes minuutis menöö isoo sosekuppi plus jugurtti. Suomes puhutaan paljon kun erilaiset koneet ovat lapsien lastenvahteja. Täälä televisio on suuri apu lastenohjelmineen koska ruokailu kestää melkein pari tuntia!

Ruokailun jälkeen nukkumaan. Nukkumahuone on suuri jossa on kaikille pienet matalat sängyt. Lapsonen vattallensa, viltti niskahan ja niin kauan heilutellahan jotta uni tuloo pallohon!

Kaikenkaikkiaan lapsien käsitelly suuri eleistä! Positiivinen ja negatiivinen palaute tulee kovaa ja korkialta! Nukuttaminen muistuttaa lähinnä retuuttamista.. Mietin ittiäni nukkujan roolihin niin rytmihäiriö on lähempänä kuin nukahtaminen. Suomalaaset lapset olisi tästä käsittelystä aivan ihimees. Toki puolensa, lapsilla on selkeä ja vahva kuri.. 12 hengen tiitiääs ryhmä totteloo ku unelma!

- Ella


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti